Ψυχή τε και σώματι


Κάποιες μέρες ‘ξυπνάς, έχοντας απλά ανοίξει τα μάτια… Στην πραγματικότητα, είσαι ακόμα σε λήθαργο… Κάποιες μέρες ακόμα και το να σηκωθείς από το κρεβάτι είναι εξαντλητικό!

Καμία όρεξη για δουλειά, καμία όρεξη για δημιουργία.
Εκείνες τις μέρες, όμως, είναι που θα χαλυβδώσεις τον χαρακτήρα σου,
πηγαίνοντας κόντρα ακόμα και στον χειρότερο σου εαυτό.

Αυτό που πραγματικά παίζει ρόλο είναι αυτό που οι αγγλόφωνοι φίλοι μας ονομάζουν »mindset»- το πώς, δηλαδή, έχεις χτίσει τον χαρακτήρα σου και την »τσαμπουκαλίστικη» νοοτροπία που χρειάζεται όταν νιώθεις οτι σε έχουν εγκαταλείψει οι δυνάμεις σου.
Είναι αυτός ο τρόπος λειτουργίας του μυαλόυ σου που –σε αρμονία με το σώμα και την ψυχή σου– θα καθορίσουν αν θα πετύχεις ή όχι τους στόχους σου.
Είμαι της λογικής, άλλωστε, ότι τίποτα στον κόσμο δεν μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικότερα για σένα, εκτός από τον ίδιο σου τον εαυτό.

Ανοίγοντας τα μάτια κάθε πρωί, οφείλεις να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι έχεις δύο επιλογες: ή να αδράξεις την μέρα αρπάζοντας την απο τα μαλλιά ή να υπόθετεις ξαπλωμένος πώς θα ήταν η ζωή σου, αν ήσουν περισσοτέρο ενεργός .

Το μυαλό σου, λοιπόν, αυτό και μόνο αυτό είναι χωρίς αμφιβολία ο σημαντικότερος παράγοντας. Αξίζει περισσότερο απ’ οποιονδήποτε άλλο καθημερινό παράγοντα, ενώ είναι και αυτό που θα σου δώσει ενισχυτικά περισσότερες επιλογές για να πετύχεις.

Βλέπεις, καθημερινα μας δίνονται αρκετές επιλογές, τις οποίες συνήθως παρακαμπτουμε και επιλέγουμε τον εύκολο δρόμο, γιατί αυτόν μονάχα βλέπουμε.
Η επιτυχία όμως, η δημιουργηκότητά μας, εμφανίζεται όταν επιλέξουμε να βαδίσουμε και να αντικρίσουμε τον δρόμο με τους μεγαλυτερους μας φόβους. Εκείνον που μας οδηγει στα όριά μας, εκείνος που μας κάνει να ξεπερνάμε τις μεχρι πρότεινος κόκκινες γραμμες μας, μας γονατίζει και τότε μας υπενθυμίζει ότι έχουμε κατι ακόμα να δώσουμε…ΨΥΧΗ!

Τίποτα στην ζωή δεν έρχεται αβίαστα χωρις κόπο και (υπερ)προσπάθεια… Τίποτα τουλάχιστον τόσο απολαυστικό και γλυκό!
Κάθε πρωί, θυμίσου να παλέψεις για τα όνειρα σου, για τους άμεσους και τους μακροπρόθεσμους στόχους σου… Μην χαρίσεις την ευκαιρία σε κανένα να σου κλέψει ό,τι νομίζεις οτι σου αξίζει.

Σκέψου… είσαι διατεθιμένος;
Θα τα παρατήσεις;
Ή μήπως έχεις λίγο ακόμα δύναμη να υλοποιήσεις τα όνειρα σου;!

~Γιαννης~


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: