Τα χρώματα της ρουτίνας.


Αν ρωτάς εμένα, για να είσαι ευτυχισμένος φρόντισε να αποφύγεις τη ρουτίνα με κάθε κόστος. Θέλει όμως προσπάθεια, δεν είναι απλό το ζήτημα. Βλέπεις, είναι πονηρή η συνήθεια. Τρυπώνει παντού και σβήνει ακόμα και τις πιο μεγάλες φωτιές. Καταφέρνει και χώνεται ακόμα και στα πιο όμορφα πράγματα και τους στερεί τα χρώματα- τα κάνει γκρι.

Δεν είναι όμορφο το γκρι και τα χρώματα στη ζωή σου δεν θα πρέπει να είναι μουντά αν θες να είσαι ευτυχισμένος. Να συναρπάζεσαι από τα πιο απλά, καθημερινά πράγματα. Να αγαπάς τον εαυτό σου, το σπίτι σου. Κάθε μπουκιά φαγητού να την γεύεσαι στο έπακρον και κάθε ακτίνα ηλίου που θα ακουμπά στο πρόσωπό σου να την εκτιμάς και να την χαίρεσαι.

Μην αφήσεις τη συνήθεια να αλλοιώσει τις σχέσεις σου. Κάθε μέρα να κάνεις διαφορετικά πράγματα με τους φίλους σου, τρέλα πράγματα άμα λάχει. Να μαθαίνεις κάθε μέρα κάτι καινούριο για τον άνθρωπό σου. Να τον ερωτεύεσαι από την αρχή συνέχεια, μην σκοτώσεις τον έρωτα μέσα στη ρουτίνα σου…

Να την αποφεύγεις τη συνήθεια. Έτσι θα είσαι ευτυχισμένος. Έτσι θα μάθεις να εκτιμάς τα μικρά πράγματα, να χαίρεσαι τη ζωή. Μην βαλτώνεις, μην μένεις αδρανής. Άνοιξε το μυαλό και την καρδιά σου και ζήσε τη ζωή σου με τα συναισθήματα πρώτα και ύστερα με τη λογική.

~₦ικήτα~

photo by: despinaniki

 

 

 

©Νικήτα, Topicαπ 12/4/18
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: