Οι εκφάνσεις της φωτογραφίας | #Topic_Week


Για πολλά χρόνια υπάρχει το ερώτημα αν η φωτογραφία είναι μια τέχνη. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν έχει δοθεί -και ίσως δε δοθεί- καθώς ο καθένας  έχει μία διαφορετική οπτική. Αυτό όμως δεν υπάρχει και σε μία τέχνη; Η αμφισβήτηση του αν είναι όντως  μία Τέχνη ή όχι; Είτε θεωρείται Τέχνη, είτε όχι, το φοβερό σε αυτό το μέσο είναι ότι μέσα από έναν φακό ο κάθε φωτογράφος αποτυπώνει το θέμα που τον ενδιαφέρει ή τον απασχολεί μέσα από τη δική του ματιά αφήνοντας μία προσωπική  υπογραφή.

Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε διάφορες οπτικές φωτογράφων.

Ο Gregory Crewdson, ασχολείται με τη σκηνοθετημένη φωτογραφία και μας παρουσιάζει, με μια κινηματογραφική ματιά, εικόνες με θέματα υπαρξιακής αγωνίας, αναζήτησης, τρόμου και αγωνίας για το άγνωστο.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η Mira Nedyalkova ασχολείται κυρίως με πορτραίτα κάτω από το νερό τα οποία σε βάζουν σε μια ονειρική διάσταση, λίγο μόδας, λίγο συναισθημάτων, πάντοτε με την ομορφιά ενός σκοτεινού παραμυθιού μέσα σε έναν φωτεινό Ωκεανό.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο Eric Boutlilier Brown είναι ένας φωτογράφος που αποτυπώνει γυμνά μέσα σε τοπία και λίμνες, θάλασσες και καταρράκτες. Μερικές φορές τα σώματα γίνονται ένα με το τοπίο, ενώ υπάρχει μία λεπτεπίλεπτη ερωτογενής αίσθηση. Ο άνθρωπος μεταμορφώνεται σε ένα άγαλμα γεμάτο ζωντάνια μέσα στην ήρεμη φύση.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο Mariano Vivanco είναι ένας φωτογράφος μόδας ο οποίος αποτυπώνει το μοντέλο και το σώμα του με έναν ερωτισμό. Αναδεικνύει μέσα από τον φακό όμορφους ανθρώπους  είτε είναι μπροστά από ένα κτήριο είτε από ένα τοπίο συνδυάζοντας  την εξιδανίκευση, τη μόδα και την έκφραση.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η Francesca Woodman  ήταν μία φωτογράφος που έκανε την ψύχωσή της Τέχνη. Κάνοντας αυτοπορτραίτα μεγάλης  διάρκειας έκθεσης, μας βάζει σε έναν ασπρόμαυρο κόσμο φαντασμάτων της δικής της πραγματικότητας, διχασμού και ψυχολογίας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η φωτογραφία είναι ένα μέσο το οποίο αποτυπώνει με ακρίβεια ένα σκηνικό. Όμως στη περίπτωση του  φακού του Francois Fontaine θα δούμε εικόνες που μπορεί να είναι θολές, αλλά παρ’ όλα αυτά βγάζουν το νόημα του θέματος και τις ανθρώπινες εκφράσεις.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η Julia Fullerton Batten συνδυάζει τη σκηνοθετημένη φωτογραφία με τη μόδα δίνοντας  εικόνες, οι οποίες θυμίζουν πλάνα κινηματογράφου ή είναι εμπνευσμένες από πίνακες ζωγραφικής με μία δόση Σουρεαλισμού.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Εσένα ποιος καλλιτέχνης σού έκανε μεγαλύτερη εντύπωση;


Μίλτος


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

©TopicU, Topicαπ 14/2/19
Advertisement
, , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: