Καθημερινοί ήρωες- Τα πρότυπά μας. | #Topic_Week


Καθημερινά βλέπουμε πλήθος προσώπων και προσωπικοτήτων γύρω μας. Άλλα πρόσωπα τα θαυμάζουμε, άλλα τα αντιμετωπίζουμε ως παραδείγματα προς αποφυγή. Τα πρόσωπα αυτά ενδέχεται να είναι δημόσια πρόσωπα αλλά και απλοί καθημερινοί άνθρωποι.

Αξίζει, πιστεύω, να σταθούμε στους απλούς ανθρώπους περισσότερο. Με την εικόνα τους μπορούμε ακόμα και να ταυτιστούμε πολλές φορές. Τους συναντάμε κάθε μέρα στο δρόμο, στο σούπερ μάρκετ, στο λεωφορείο, σε μία δημόσια υπηρεσία, οπουδήποτε.

Μία άνεργη μητέρα που μεγαλώνει μόνη τα παιδιά της είναι σίγουρα ένα πρόσωπο που πολλοί από μας θαυμάζουμε για τον καθημερινό αγώνα που δίνει. Επιπλέον ζώντας σε μία κοινωνία τα στερεότυπα κυριαρχούν, μία γυναίκα που παίρνει το ρίσκο να ακολουθήσει ένα από τα «ανδρικά» επαγγέλματα, σίγουρα την κοιτάζουμε με θαυμασμό ή ένας άνθρωπος που επιλέγει να ζήσει αντισυμβατικά για την κοινωνία ξέροντας ότι ο ίδιος έτσι ήταν ευτυχισμένος, το ίδιο. Αυτά είναι μόνο ελάχιστα παραδείγματα.

Τα πρόσωπα που θα μας δώσουν υλικό για να σκεφτούμε και να προβληματιστούμε βρίσκονται δίπλα μας. Η επιρροή που ασκούν τα δημόσια πρόσωπα είναι αναμφισβήτητα πολύ μεγάλη όμως πριν κάποιος επιλέξει ποιο θα είναι το πρότυπό του καλό θα ήταν να σκεφτεί νωρίτερα με ποια από τις δύο πλευρές έχει περισσότερα κοινά. Ποια από τις δύο πλευρές είναι πιο ρεαλιστική και πού μπορεί ο ίδιος να ταυτιστεί.


Ḱοκκινόμαλλο Ṱέρας

 Photography credits: Jenni Zampeli


 

 

 

 

 

 

©Κοκκινόμλλο Τέρας, Topicαπ 9/4/19
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: