Μια τεχνική των προσωπείων. | #Topic_Week


Η συνύπαρξη με άλλους ανθρώπους είναι μια κατάσταση όπου μπορεί εξελίξει -ακόμα και να αλλάξει- διάφορες καταστάσεις μέσω της επικοινωνίας. Βέβαια -όπως όλα τα πράγματα σε αυτόν τον βράχο που λέγεται Γη (όπως και στο υπόλοιπο σύμπαν)- έχουν αποτέλεσμα και μια μορφή συμφέροντος, είτε καλού είτε κακού. Σήμερα θέλω να μιλήσω για της τεχνικές-μεθόδους των προσωπείων μας και πιο συγκεκριμένα για μια που θα την ονομάσω «κερδοσκοπική επένδυση συναισθημάτων».

Η συγκεκριμένη μέθοδος χρησιμοποιείται στην προσωπική ζωή λόγω της μορφής της και των κινήτρων της. Ας αρχίσουμε από τους κανόνες. Προτού το κάνω, θέλω να αναφέρω ότι μπορεί να γίνει και ασυνείδητα (αν και δεν συνηθίζεται αυτό). Λοιπόν, κανόνας πρώτος: το θύμα με τον «τεχνίτη» πρέπει να έχουν σχέση εμπιστοσύνης και να έχει δοκιμαστεί αυτό προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει η μέθοδος. Δεύτερος κανόνας είναι: ο τεχνίτης να έχει καλλιεργημένη την ικανότητα της πειθούς σε μεγάλο βαθμό, ακόμα και με παράλογα επιχειρήματα. Τρίτος κανόνας είναι: η παραγωγή αποδείξεων μέσω της υποκειμενικής άποψης και την αποδόμηση των επιχειρημάτων του θύματος με τον ίδιο τρόπο.

Πάμε λοιπόν στα βήματα.
1ο βήμα: Έμμεση αμφισβήτηση-κριτική σε οτιδήποτε θετικό κάνει/συμβαίνει στο θύμα ή το ακριβώς αντίθετο -δηλαδή την υπερβολική αποδοχή αυτών.
2ο βήμα: Όταν θύμα ζητήσει από τον θύτη συμβουλή αυτός είτε με γενικεύσεις είτε όπως μπορεί -και πάντοτε έμμεσα- προσπαθεί να αποπροσανατολίσει το θύμα από τον στόχο του, όσο το δυνατόν περισσότερο.
3ο βήμα και τελικό: Έχει δύο σκέλη. Στο πρώτο χρειάζεται η αδιαφορία ή η περιθωριοποίηση (κατηγορώντας το θύμα και δίνοντάς του όλη την ευθύνη). Για το δεύτερο σκέλος ισχύει το εξής: αν έχει το θύμα επιχειρήματα που συνήθως χρησιμοποιεί (που είναι και ο λόγος που ονόμασα την μέθοδο έτσι) είναι σε λογική «αφού τόσο καιρό δεν το κάνα και είχα «επενδύσει» σε σένα, γιατί να το κάνω τώρα;». Τα κίνητρα είναι συνήθως εγωιστικού ή ναρκισσιστικού χαρακτήρα.

Τέλος, θέλω να ευχηθώ προσοχή και ηθική ευθύνη σε όλους μας…

Υ.Γ: Ας γίνουμε αυτοί που θα σταματήσουν την κερδοσκοπία τους και ας φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον για μας χωρίς εγωισμούς και κόμπλεξ!


₭όλιας

Photography credits: Panagiotis Vikatos


 

 

 

 

 

©Κόλιας, Topicαπ 10/4/19
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: