Κάθε τέλος φέρνει μαζί του μια νέα αρχή.


Όπως λέω αρκετά συχνά, κάθε τέλος φέρνει μαζί του μια νέα αρχή. Μια μεγάλη αλλαγή μπορεί να ανοίξει το δρόμο για περισσότερες. Οι αλλαγές δεν είναι πάντα κάτι εύκολο ή ευχάριστο.

Όταν λοιπόν καλείται κανείς να αλλάξει σπίτι και γειτονιά είναι σίγουρα μια πολύ μεγάλη αλλαγή. Η λογική λέει ότι πας για κάτι καλύτερο. Η αλήθεια είναι πως πάντα αντιπαθούσα τις μετακομίσεις. Με κουράζουν και σωματικά και ψυχικά. Όταν όμως μια μετακόμιση γίνεται απαραίτητη, εκεί τι κάνεις;

Προσωπικά αντιμετώπισα αυτή την εξαιρετικά κουραστική μετακόμιση με μια συμπάθεια αυτή τη φορά. Το βρήκα σαν μια καλή ευκαιρία να αφήσω πίσω στο παλιό σπίτι κάθε αρνητική φόρτιση και συναίσθημα είχε δημιουργηθεί εκεί, μέσα σε αυτούς τους τέσσερις τοίχους. Δεν θα πω πως ήταν εύκολο, αντίθετα είναι κάτι πολύ δύσκολο, αλλά η προσπάθεια αξίζει τον κόπο.

Δεν είναι καθόλου εύκολο να νοιώσει κανείς ασφάλεια σε έναν καινούριο χώρο, ούτε να βγάλει από το κεφάλι του κάθε τι αρνητικό. Είναι ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος, γεμάτος ανηφόρες και λακκούβες που όμως οδηγεί σε κάτι υπέροχο που δεν έχω ακόμα νοιώσει, αλλά σε κάτι τέτοιο ελπίζω. Ίσως τελικά κάποιες αλλαγές να είναι για καλό.


Ḱοκκινόμαλλο Ṱέρας

Photography credits: Ελένη Καραγιάννη


 

 

 

 

 

 

©Κοκκινόμαλλο Τέρας, Topicap 4/6/19

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: