Σαν σήμερα πριν από 48 χρόνια ο χώρος της jazz έχασε έναν μύθο της, έναν άνθρωπο που κατάφερε να ξεχωρίσει και να λάμψει στο συγκεκριμένο είδος μουσικής τον 20ο αιώνα. Ο Louis Armstrong υπήρξε τρομπετίστας και ύστερα τραγουδιστής της jazz και των bluez. Θα τον τιμήσουμε παρουσιάζοντας διάφορα στιγμιότυπα της ζωής του που είχαν δει λίγοι πριν από αυτό το άρθρο.
Τόπος : Νέα Ορλεάνη
Χρόνος : 1921
Λεπτομέρειες : Συντροφιά με την μητέρα και την αδελφή του.
Τόπος : Γαλλία
Χρόνος : Νοέμβριος 1955
Λεπτομέρειες : Περιοδεία
Τόπος : Πυραμίδες Γίζας
Χρόνος : 1961
Λεπτομέρειες : Συντροφιά με την σύζυγο του (Lucille Wilson)
Λεπτομέρεια 1 : Ο Louis Armstrong βάζει lip balm στα χείλη του προκειμένου να τα κρατήσει δυνατά στο παίξιμο της τρομπέτας.
Λεπτομέρεια 2 : Ο περίεργος τρόπος που τοποθετούσε τη τρομπέτα στα χείλη του σχηματίζοντας ένα μικρό βαθούλωμα στο πάνω χείλος , του έδωσε στα πρώτα του |βήματα το ψευδώνυμο Dippermouth.
Τόπος : Παρασκήνια Κεντρικής Σκηνής , Νέα Υόρκη
Χρόνος : 1940 (κατά προσέγγιση)
Λεπτομέρεια 1 : Λίγα λεπτά πριν την παράσταση
Λεπτομέρεια 2 : Satchmo ήταν το δεύτερο ψευδώνυμο του , το οποίο αποτελεί συντόμευση του όρου Satchelmouth και σχετίζεται με την έκφραση του προσώπου του όταν παίζει τρομπέτα.
Τόπος : Νίκαια , Γαλλία
Χρόνος : 31 Ιανουαρίου 1961
Λεπτομέρειες : Ο Louis Armstrong υπογράφει αυτόγραφο στο κρανίο ενός από τους οπαδούς του μόλις έχει φτάνει στη Νίκαια για δύο συναυλίες.
Τόπος : Κολοσσαίο , Ρώμη
Χρόνος : 1949
Λεπτομέρειες : Ο Armstrong ποζάρει με την σύντροφο του και μια ομάδα μαθητών ενώ μια καλόγρια (στα αριστερά) τους φωτογραφίζει.
Τόπος : Λονδίνο
Χρόνος : 29 Oκτωβρίου 1970
Λεπτομέρειες : Παρουσιάζεται το πορταίτο του Louis Armstrong , το οποίο είναι δημιούργημα του Αμερικανού καλλιτέχνη/τραγουδιστή Tony Bennett (που βρίσκεται στα δεξιά).
Τόπος : Ουμέα , Σουηδία
Χρόνος : 21 Ιανουαρίου
Λεπτομέρειες : Ο Louis Armstrong σε μία απρόοπτη φωτογραφία στο καμαρίνι πριν την παράσταση του με την σύζυγο του να χαμογελά.
Τόπος : –
Χρόνος : –
Λεπτομέρειες : Ο Armstrong ποζάρει με την τρομπέτα του για ηλικιωμένους μαθητές τέχνης.
Υ.Γ.: Φίλε, αν είναι να ρωτάς, δεν θα μάθεις ποτέ. – Louis Armstrong
ℳoschaz