Μόνη… χωρίς τον εαυτό μου. | «Topic_Week»


Συναίσθημα: Μοναξιά

Συνήθως, το αίσθημα της μοναξιάς το περιγράφουμε ως την απομάκρυνσή μας από τους γύρω μας, σωματική ή ψυχική. Αναρωτήθηκες ποτέ αν νιώθεις μοναξιά επειδή δεν σου λείπει κάποιος άλλος, αλλά ο ίδιος σου ο εαυτός;

Ποιος εαυτός, θα με ρωτήσεις. Μήπως ξέρω ποιος είναι ο αληθινός μου εαυτός;

Κι όμως, ξέρεις, όπως όλοι. Με τον αληθινό σου εαυτό, κοιτάς έξω από το παράθυρο το πρωί και νιώθεις γαλήνη και ηρεμία. Όχι απαραίτητα επειδή έκανες ή απέκτησες όλα όσα ήθελες, αυτό άλλωστε δε συμβαίνει και ποτέ. Τον αληθινό σου εαυτό τον βρίσκεις όταν δεν έχεις απωθημένα ούτε μετανιώνεις για τίποτα, διότι έχεις συμφιλιωθεί με τα λάθη σου. Όταν δεν εύχεσαι να ζούσες τη ζωή κάποιου άλλου, όσα δύσκολα ή παράξενα κι αν περνάς. Όταν χαίρεσαι που είσαι εσύ και ξέρεις τι θέλεις για να γίνεις ακόμα πιο εσύ, και νιώθεις ελεύθερος να προχωρήσεις και να τσακίσεις όλα τα εμπόδια.

Πολλοί λένε ότι η ελευθερία είναι συνώνυμο της μοναξιάς, κάτι με το οποίο δε συμφώνησα ποτέ μου. Όταν νιώθεις μοναξιά, ξέρεις ότι είσαι δέσμιος όλων αυτών που κρατάνε τον αληθινό σου εαυτό χιλιόμετρα μακριά, ή φυλακισμένο σε ένα κουτί που δεν μπορείς να ανοίξεις.

Όση μοναξιά κι αν έχεις νιώσει επειδή λείπει κάποιος από τη ζωή σου ή επειδή λείπεις εσύ από τον υπόλοιπο κόσμο, σε διαβεβαιώ ότι καμία μοναξιά δεν είναι τόσο σκληρή όσο εκείνη που σου λείπει αυτό που είσαι. Μα όταν βρεις τον αληθινό σου εαυτό, θα το νιώσεις. Θα γεμίσει ένα κενό που δεν κατάλαβες ότι είχες και δε θα μπορέσει να σε τυλίξει ποτέ ξανά κανένα άλλο είδος μοναξιάς. Διότι μόνο όταν πλησιάσεις εσένα, θα μπορέσεις να πλησιάσεις στα αλήθεια και τις ψυχές των γύρω σου.

Ψάξε να βρεις τον εαυτό σου και βγάλε τον από το κουτί – μόνο εσύ μπορείς!


₭ΑΤΕΡΙΝÂ

Photography credits: Despina NIki


 

 

 

 

 

©Κατερίνα, Topicap 20/9/19
Advertisement
, ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: