Καθημερινή μαγεία. | #Topic_Week


Η έννοια της μαγείας είναι αρκετά αφηρημένη, μια έννοια που αν το σκεφτούμε γεννήθηκε από αρχαιοτάτων χρόνων. Γεννήθηκε για να ονοματίσει οτιδήποτε έβλεπαν οι άνθρωποι πέρα από τη γνωστή επιστήμη, τη θρησκεία, τα πιστεύω τους. Με λίγα λόγια, οτιδήποτε πέρα από τη βόλεψη, τα γνωστά μονοπάτια και το κατεστημένο.

Η μαγεία για εμάς πλέον υποδηλώνει το ξεχωριστό, το ασυνήθιστο, το απίστευτο… Αλλά ποια πράγματα είναι τελικά τα πιο απίστευτα; Αν ρωτήσεις ίσως τους άλλους, τους ρομαντικούς, θα σου πουν ότι η ίδια η καθημερινότητα είναι η ίδια μια σκέτη μαγεία. Ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο μαγικό από τις απλές, καθημερινές στιγμές που η αξία τους για τους περισσότερους από εμάς περνάει απαρατήρητη.

Και τελικά, τι είναι η μαγεία;

Ίσως τελικά ο καθένας ορίζει από μόνος του τι είναι η μαγεία. Κάποιος θα σου πει για τις
μεγαλειώδεις στιγμές στο άγνωστο, κάποιος θα σου αναφέρει τις απλές στιγμές της κάθε ημέρας και πάει λέγοντας. Εσύ ποιον ορισμό δίνεις; Ποια πράξη είναι για σένα μαγική;
Και στο κάτω κάτω, γιατί να είναι μόνο μερικές στιγμές μαγικές; Γιατί οι άλλες να μην είναι; Ποιος το ορίζει; Με ποιο κριτήριο; Κι αν όλα αυτά σου ακούγονται φιλοσοφικά, σκέψου απλά ότι το ίδιο το γεγονός ότι βρίσκεσαι στη ζωή μαζί με όσα προσφέρει είναι κάτι μαγικό. Ίσως γιατί κανείς μας δεν ξέρει ακριβώς να προσδιορίσει τον θαυμαστό τρόπο με τον οποίο καταφέραμε και βρισκόμαστε εδώ.

Μιας κι αυτό λοιπόν είναι από μόνο του μαγεία, διάλεξε εσύ για ποιες στιγμές θα τους κάνεις την τιμή και θα τις συμπεριλάβεις μέσα στη μαγεία σου…


₭ΑΤΕΡΙΝÂ

Photography credits: Λούνα


 

 

 

 

 

©Κατερίνα, Topicap 25/10/19
Advertisement
,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: