Μόνοι μέσα σε τέσσερις τοίχους.


Μόνοι μέσα σε τέσσερις τοίχους. Κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με τους ίδιους μας τους εαυτούς. Αρπάξαμε την ευκαιρία να μας γνωρίσουμε. Να εξερευνήσουμε τα θετικά μας και τα αρνητικά μας. Μας επιβραβεύσαμε αλλά και μας πατήσαμε κάτω, μας βρήκαμε και μας ξεφτιλίσαμε. Παλέψαμε με συναισθήματα μέσα μας, άλλα τα κερδίσαμε αλλά μας κέρδισαν. Ίσως μας μάθαμε καλύτερα. Ίσως και όχι.

Στην καθημερινότητά μας έστω και υποσυνείδητα έχουμε την τάση να βλέπουμε τους εαυτούς μας μέσα από τα μάτια των άλλων. Πραγματικά δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό. Πόσο παράξενο; Τόσες διαφορετικές εικόνες για το ίδιο πρόσωπο, για εμάς. Πόσο όμορφο είναι τελικά να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου; Κάποτε με φόβιζε. Δε με πήγαινα καθόλου, δεν με άντεχα. Όχι πως τώρα με πάω ιδιαίτερα, τουλάχιστον δύο τρεις κουβέντες όμως κάθομαι να μου τις πω. Θα μου πω και μια καλή κουβέντα, δεν με κράζω μόνο πια. Θα με πάρω να πιούμε ένα καφέ στον ήλιο, να δούμε φίλους, να γνωρίσουμε καινούργια άτομα. Σίγουρα μέσα στη μέρα θα τσακωθούμε, θα το λύσουμε μετά.

Μόλις έμαθα για την απαγόρευση κυκλοφορίας ένιωσα απίστευτα αρνητικά. Όχι μόνο η ενόχληση μου για τον τρόπο που συμβαίνει όλο αυτό, όχι μόνο για τους μπάτσους που θα αντικρίζω καθημερινά και θα έχουν το ελεύθερο να με ελέγξουν ανά πάσα ώρα και στιγμή, ότι θα πρέπει να παίρνω άδεια για να βγω από το σπίτι μου και να δίνω αναφορά για την κάθε μου κίνηση, ότι θα είναι παράνομο να αγκαλιάζω τον άνθρωπό μου περπατώντας στο δρόμο, ότι ακόμη και σε ένα παγκάκι να καθίσω να πιω λίγο καφέ και να κάνω ένα τσιγάρο μόνη μου θεωρείται και αυτό παράνομο. Δεν είναι μόνο αυτά, αυτά έτσι κι αλλιώς δεν έπαψαν ποτέ και δε θα πάψουν να με ενοχλούν. Με ανησύχησε όμως και η αναγκαστική συνύπαρξη με την εαυτή μου, δεν μου άρεσε ιδιαίτερα η ιδέα να κάτσω να μάθω. Εν τέλει, έπρεπε. Επιστρέφω ξανά στον κόσμο, συνεχίζω την καθημερινότητά μου, κάθε μέρα και καλύτερη, μακριά απ’ την τοξικότητα και οτιδήποτε αρνητικό, που πολλές φορές εγώ μου δημιουργούσα.


Κοκκινόμαλλο Τέρας

Photography credits: Mary Jane


 

 

 

 

 

 

©Κοκκινόμαλλο Τέρας, Topicap 28/4/20

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: