Καλοκαίρι στην πόλη.


Καλοκαίρι στην πόλη. Η ζέστη αποπνικτική, κοιμάσαι τη μέρα και υπάρχεις τη νύχτα. Σκέφτεσαι, γράφεις, γελάς, κλαίς. Βγαίνεις στο μπαλκόνι και παρατηρείς τον κόσμο. Ο Αύγουστος δε λέει να φύγει, ένας μήνας κενός, καθόλου παραγωγικός, βόλτες με φίλους, εκδρομές, γέλια, τραγούδια. Καθόλου έμπνευση να κάτσεις να γράψεις. Μήπως τελικά είναι αλήθεια ότι η κακή ψυχολογία σού δίνει πολλές φορές την έμπνευση; Ή μήπως γενικά τα έντονα συναισθήματα;

Κάποιες μέρες δεν έγραψα, δεν ήξερα τι να γράψω. Κάποιες μέρες δε βίωσα κανένα έντονο συναίσθημα. Περίεργο για ανθρώπους σαν εμένα. Τώρα ποιος ξέρει, μάλλον επέστρεψα στη δική μου κανονικότητα. Μια κανονικότητα που πάντα τρόμαζε τους «κανονικούς».

Κάποια συναισθήματα δεν εκφράζονται με λέξεις όμως. Δεν υπάρχουν λέξεις για να τα εκφράσεις. Τα νιώθεις τόσο έντονα που δεν μπορείς να καταλάβεις αν είναι θετικά ή αρνητικά. Περίεργο. Πέρασαν μέρες που το ασύρματο ήταν χωρίς μπαταρία και η επικοινωνία με τον έξω κόσμο πολύ περιορισμένη και επιλεκτική. Αυτό άλλαξε πολύ απότομα, πολύ απότομα θα αλλάξει πάλι κάποια στιγμή. Έπαψα πια να βλέπω τα έντονα συναισθήματα και την τρομακτικά απότομη μεταβολή της διάθεσης μου σαν πρόβλημα. Σπάνια συζητώ όμως γι αυτά. Αποφορτίζομαι απλά γράφοντας ποιήματα, σκόρπια, χωρίς συνοχή, για πολλούς χωρίς νόημα, χωρίς ομοιοκαταληξία, χωρίς τίποτα. Λέξεις γραμμένες άτσαλα σε κίτρινες σελίδες, λέξεις που βοήθησαν χιλιάδες συναισθήματα να απελευθερωθούν.


Κοκκινόμαλλο Τέρας

Photography credits:Panagiotis Vikatos


 

 

 

 

 

 

 

©Κοκκινόμαλλο Τέρας, Topicap 18/8/2020

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: