Στο αεροπλάνο | #Topic_Week


Όταν κάποιος άνθρωπος έχει διασκορπίσει την καρδιά του σε πολλά μέρη σπουδαία για αυτόν, ποτέ δε νιώθει εντελώς ολόκληρος. Έχει φτιάξει ένα παζλ από εμπειρίες, όμως δεν του είναι ορατά πάντα όλα τα κομμάτια. Ποιο είναι το πιο ιδιαίτερο μέρος για έναν τέτοιο άνθρωπο; Μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι το αεροπλάνο.

Και θα μου πεις, γιατί όχι κάποιο άλλο μεταφορικό μέσο που ενώνει αποστάσεις, όπως το πλοίο ή το αυτοκίνητο; Εξαρτάται φυσικά από τα γούστα, για μένα όμως το αεροπλάνο σε κάνει όσο ταξιδεύεις να νιώθεις τόσο μακριά και ταυτόχρονα τόσο κοντά σε όλα. Κι αυτή ακριβώς είναι η μαγεία του. Όταν πετάς τόσο ψηλά, καταλαβαίνεις ότι όλος ο κόσμος είναι μαγευτικός. Νιώθεις ότι το αεροπλάνο είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα μέρη της καρδιάς σου. Όταν σε όλα και ταυτόχρονα σε κανένα μέρος δε νιώθεις σαν στο σπίτι σου, τότε μάλλον το σπίτι σου είναι τα αεροπλάνα με τη μοναδική ικανότητά τους να συνδέουν αυτά τα μέρη τόσο αποτελεσματικά.

Το θέαμα από το αεροπλάνο σε κάνει να νιώθεις βασιλιάς του κόσμου και ταυτόχρονα τόσο μικρός μπροστά στο θαύμα που συντελείται κάθε μέρα μπροστά στα μάτια μας, δηλαδή την ύπαρξη του κόσμου.Γιατί όλος ο κόσμος μπορεί να φανεί ξεχωριστός, αν τον βλέπουμε με αυτά τα μάτια. Γιατί ποτέ καμία άλλη ανθρώπινη εφεύρεση δε μας δίδαξε τόσο αποτελεσματικά ότι το ταξίδι έχει την ίδια, αν όχι παραπάνω σημασία από τον προορισμό.


Photography credits: Λούνα


Advertisement
,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: