Εκείνοι που ξέρουν ν’ ακούν


Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν το ταλέντο να ακούν. Ωραία, τι; Να ακούει μπορεί ο καθένας. Κι όμως, όχι.

Αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν να σε ακούν, έτσι που ξαφνικά σου έρχονται κάτι ιδέες που απορείς πώς τις κατέβασε το μυαλό σου, ή μια γαλήνη που δεν πίστευες πως θα νιώσεις. Ξέρουν να ακούν με τέτοιον τρόπο, που νιώθεις ότι δεν αδιαφορούν ούτε για μια στιγμή για όσα έχεις να πεις. Ότι πραγματικά είναι εκεί, μέσα σε αυτό που θέλεις να μοιραστείς. Όταν μιλήσουν, ξέρουν πώς να πουν λίγα, αλλά μαγικά λόγια για να σου πάρουν όλο το βάρος από πάνω σου χωρίς να νιώσεις τύψεις ότι το φορτώθηκαν οι ίδιοι.

Είναι αυτοί που θέλουν πραγματικά να προσέξουν τους ανθρώπους γύρω τους και να καταλάβουν τα συναισθήματα τους. Μπορεί να νιώθεις ότι σε διαβάζουν ακούγοντάς σε, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που προηγείται όλων είναι το βαθύ ενδιαφέρον. Δεν ξέρω αν κάποιος το έχει από φυσικού του ή το καλλιεργεί αν θέλει, ή και τα δύο, ξέρω όμως ότι τέτοιοι άνθρωποι σπανίζουν. Αν καταφέρεις να βρεις έστω έναν, έχεις βρει έναν θησαυρό που πρέπει να κρατήσεις.

Κυρίως όμως, γίνε και εσύ ένας τέτοιος θησαυρός. Στρέψε όλες τις αισθήσεις σου με αγάπη προς τον συνάνθρωπο αλλά κυρίως προς τον εαυτό σου. Όταν γνωρίσουμε κάτι, ξέρουμε και να το εκτιμήσουμε. Και για να το γνωρίσουμε, φτάνει μόνο να το ακούσουμε.

Photography credits: Panagiotis Vikatos

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: