Ζώντας Παράλληλα | #Topic_Week


Μια γραμμή αποτελείται από πολλά σημεία, από πολλές ενωμένες κουκκίδες. Υπάρχουν πολλές γραμμές, μα οι αγαπημένες μου είναι οι παράλληλες, γιατί ποτέ δεν μπόρεσαν να γνωριστούν μεταξύ τους. Δύο παράλληλες γραμμές, ονομάζονται παράλληλες όταν βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, αλλά δεν έχουν κανένα, μα κανένα κοινό σημείο. Το μόνο μέρος όπου αυτές οι γραμμές θα μπορέσουν να βρουν ένα κοινό σημείο, θα μπορούσαν δηλαδή να τέμνονται, είναι το άπειρο.

Προχωράμε παράλληλα. Εσύ έχεις τη ζωή σου. Λεφτά, αμάξι, οικογένεια, δουλειά. Τρέχεις και δε προλαβαίνεις. Ακολουθείς με ακρίβεια τις κουκκίδες της γραμμής σου γιατί δεν θες να διαταράξεις την ευθύγραμμη κίνηση της ούτε στο ελάχιστο. Δίνεις όσο πρέπει, νιώθεις όσο πρέπει, ζεις όσο πρέπει, γιατί κάπως έτσι έχουμε μάθει όλοι μας, να είμαστε όσο πρέπει. Πρόσεχε! Μη ξεφεύγεις από τη γραμμή σου. Μια κουκκίδα να βρεθεί λίγο πιο πάνω ή λίγο πιο κάτω από τις άλλες και θα χαλάσει η ευθεία σου.

Μα να, για δες και τη δική μου ζωή. Δε διαφέρουμε και πολύ, μη νομίζεις. Και μένα μια συνεχόμενη ευθεία είναι η ζωή μου, που την ακολουθώ με τόση προσήλωση και δε μπορώ να ξεφύγω. Κουκκίδα στην κουκκίδα, ενωμένες, να αντικατοπτρίζουν τα λάθη μου. Μα κάνω πάντα τα ίδια λάθη, ξανά και ξανά και ξανά και τίποτα δεν αλλάζει. Γι’ αυτό και άμα δεις τις κουκκίδες μου, παραμένουν ίδιες και αυτές, όπως οι δικές σου. Όσα πιο πολλά λάθη κάνω, τόσο μεγαλώνει η γραμμή μου. Μα πάντα παραμένει μια ευθεία.

Και προχωράνε οι ζωές μας παράλληλα, και ενώ μπορούμε να δούμε ο ένας τον άλλον, ποτέ δεν μπορούμε να τον φτάσουμε, γιατί πολύ απλά δεν έχουμε κανένα κοινό σημείο. Η γραμμή σου από πάνω και η δική μου από κάτω, να προχωράνε σχεδόν με τον ίδιο ρυθμό, μα ποτέ να μην φτάνει η μία την άλλη. Και αναρωτιόμαστε συνέχεια, θα βρεθούμε ποτέ; Ο μόνος που μπορεί να μας δώσει την απάντηση, είναι το ίδιο το άπειρο. Κι όμως ποτέ δε θα μας δώσει την απάντηση που περιμένουμε. Με τρομάζουν οι παράλληλες γραμμές, γιατί ποτέ τους δεν μπόρεσαν να γνωριστούν, αν όμως τύχει και συναντηθούν ποτέ, τότε ίσως…


Ӎαρίζα

Photography credits: Kerasia


 

 

 

 

 

 

 

©Μαρίζα, Topicαπ 21/12/18
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: